Telefon   +48 508 232 804

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Oferta

Kuchnia - opis pod produktami

 

Praca na kuchni wymaga odpowiedniego uniformu dla każdego pracownika. Ubrania firmy Edit, między innymi elementy odzieży gastronomicznej, spełniają wszelkie wymogi, dzięki czemu zwiększają komfort pracy całego personelu. Wyróżniają się zarówno właściwościami funkcjonalnymi, jak i estetycznymi. Ponadto gwarantują ochronę zdrowia i bezpieczeństwo pracy, co ma kluczowe znaczenie w kontekście aktualnie obowiązujących przepisów prawa. Poza tym podkreślają profesjonalizm zespołu i zapewniają jego identyfikację z daną marką. Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty.

 

Elementy naszej odzieży gastronomicznej

W zależności od stanowiska jesteśmy w stanie dostarczyć różne wzory i kolory eleganckich bluz kucharskich, zapinanych na napy wewnętrzne, guziki oraz wykończonych kontrastową wypustką. Opcjonalnie bluzy można wyposażyć w dodatkowe kieszenie w zależności od potrzeb klienta. Długości rękawów bluz mogą być dowolne: krótki, długi, ¾ .

Kolejnym elementem stroju kucharskiego są: spodnie, zapaski oraz fartuchy przednie. Wszystkie elementy stroju wykonane są z odpowiednich specjalistycznych tkanin zapewniających komfort przy pracy.

 

Dobra odzież gastronomiczna – czyli jaka?

Odzież gastronomiczna powinna spełniać konkretne kryteria, aby być praktyczną i bezpieczną dla pracowników tego wymagającego sektora, jakim jest gastronomia. Po pierwsze, powinna być wykonana z wysokogatunkowych materiałów, które są trwałe, dzięki czemu można z niej korzystać przez długi czas. Dobrze też, kiedy wybrane elementy odzieży są odporne na działanie silnych substancji chemicznych. Ważne również, by odzież była wygodna i pozwalała skórze oddychać. Dotyczy to każdej odzieży gastronomicznej oraz wszystkich innych ubrań roboczych, takich jak na przykład uniformy hotelowe.

Ubrania tego typu muszą też zapewniać ochronę przed rozmaitymi zagrożeniami, które są typowe dla pracy w gastronomii. Kluczowe jest również utrzymanie odpowiedniej higieny pracy — odzież gastronomiczna powinna być łatwa w utrzymaniu w czystości i szybkoschnąca, a także odporna na przenikanie nieprzyjemnych zapachów. Istotne jest także odpowiednie dopasowanie ubrań do sylwetki — nie mogą one krępować ruchów ani być zbyt luźne. Dzięki temu będą zapewniać niezbędne bezpieczeństwo i wygodę w trakcie pracy.